SEO Teksten laten schrijven

Seo teksten laten schrijven door een ervaren copywriter!

 • Gratis zoekwoordenanalyse
 • Gegarandeerd meer bezoekers via Google
 • Mooie teksten zonder raar gedoe
 • Ervaren SEO copywriter
 • 100+ relevante #1-posities gerealiseerd
Offerte aanvragen
SEO teksten met resultaat

SEO-Teksten nodig?

Heb je een website waar je wel wat meer bezoekers op wilt laten komen via Google? Dan is het een goed idee om SEO-teksten te laten schrijven. Laat mij dit doen, want ik ben gespecialiseerd in het schrijven van teksten die hoog scoren in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

Lees hieronder alles over SEO-marketing, SEO-teksten, hoe je ze schrijft en hoeveel het kost. Of neem contact op om direct te profiteren van:

 • Gratis zoekwoordenanalyse
 • Verbeter je online vindbaarheid en krijg gegarandeerd meer bezoekers op je website
 • Meer conversies
 • Lekker leesbare teksten zonder rare constructies
 • 100+ Nummer 1 posities en 1000+ top 10 noteringen gerealiseerd. Resultaat:
         Of          SEO teksten met resultaat

Wat is SEO-marketing en waarom werkt dat zo goed?

Wat denk je dat effectiever is: horloges verkopen aan willekeurige mensen of aan mensen die op zoek zijn naar een nieuw horloge? Met SEO-marketing doen we het laatste. De focus ligt dus 100% op jouw doelgroep, waardoor het rendement erg hoog is. Anno 2021 gebruiken veel consumenten Google om online te shoppen. Als je op zoek bent naar een nieuw horloge tik je in ‘horloge kopen’ of iets wat daarop lijkt. Vervolgens kijk je welke winkels Google voor je vindt en ga je daar rond kijken, om vervolgens dat horloge te kopen.

Wat is de rol van SEO in dit proces? Nou, SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’, of gewoon zoekmachine optimalisatie, op z’n Hollands. Door je website zo Google-vriendelijk mogelijk op te zetten wordt Google vriendelijk voor jou, en zal je bovenaan in de zoekresultaten verschijnen. Dat is dus kassa!

Wat zijn SEO teksten?

De term ‘SEO-tekst’ wil men nog wel eens gebruiken als buzzword: als betekenisloos vakjargon dat heel interessant klinkt, maar waar je dus niks aan hebt. Men neemt dan een tekst, zet er SEO voor en hup: een SEO-tekst.

Zo zijn er tal van plekken op het internet waar je voor 3 cent per woord een SEO-tekst kunt laten schrijven. Maar ik kan je verzekeren dat je, tenzij je wilt scoren op zoekwoorden als ‘Bananenclub Boerenhol’ (typ dit maar eens in Google), met dat soort teksten zult eindigen in de meest eenzame regionen van het internet: de tweede pagina en daar ver voorbij van de Google zoekresultaten.

Wat is een SEO-tekst dan wel? Een goede SEO-tekst is in mijn ogen een tekst die gevonden wordt in de zoekmachines. Ze staan dus bovenaan in de resultaten. Mensen klikken erop en zo komen ze op je website. Hoe beter de tekst SEO-technisch gezien is, hoe meer bezoekers je krijgt. Daarnaast is een goede SEO tekst makkelijk scanbaar. Bedenk dat internet-consumenten altijd haast hebben. Als ze niet direct relevante informatie zien op hun scherm, zijn ze weg. En dat heeft geen geen positieve invloed op je bounce-rate en op je vindbaarheid!

Webteksten laten schrijven voor betere online vindbaarheid en meer sales

Er zijn veel vormen van content en veel soorten content marketing. Natuurlijk kun je op je website ook niet-geoptimaliseerde content laten zetten door een algemene content-marketeer. Maar of dat slim is? Als je website teksten laat schrijven en je hebt de keuze: hoog scoren in de zoekresultaten of niet scoren in de zoekresultaten. Waar kies je dan voor?

Sommige mensen zullen daar tegenin brengen dat je met SEO webteksten minder goed in staat bent mensen te overtuigen. Ze zouden bijvoorbeeld minder goed geschikt zijn met het AIDA model te werken. Dat ga ik niet ontkennen. Want AIDA is helemaal niet geschikt voor webteksten! De A staat immers voor ‘attention’ oftewel aandacht. En als iemand op je website is gekomen via Google, dan heb je de aandacht toch al? Website teksten gericht op sales zijn dus beter af met het IDA model: je wekt interesse, dan verleid je en dan ga je over tot actie. Ook de zeven principes van Cialdini kun je goed gebruiken in combinatie met zoekwoorden. Zo maak je teksten nog overtuigender, met een hogere conversieratio en meer sales tot logisch gevolg.

Verschillende soorten geoptimaliseerde teksten

SEO-teksten zijn er in vele vormen. Om er maar eens een paar te noemen:

Categorieteksten

Dit zijn teksten die je bij je categoriepagina’s zet. Heb je bijvoorbeeld een webshop met sieraden? Dan schrijf je op de aparte pagina’s voor ringen, armbanden en oorbellen een tekstje over die categorie sieraden.

Productbeschrijvingen

Een productomschrijving zet je naast je producten. Ik vind dat bij wat meer complexe producten (zoals auto’s of copywriting-diensten) zo’n tekst veel meer waard is als deze ook qua SEO goed is. Bij simpele producten (zoals een spijker) zou ik dat achterwege laten en focussen op de categoriepagina’s.

Blogs

Een blog is een interessante webtekst die in principe overal over kan gaan. Als je gevonden wilt worden zijn blogs heel belangrijk, omdat ze overal kunnen gaan en je er dus in principe alle Google-gebruikers mee aan je kunt binden.

Hoe schrijf je SEO teksten?

SEO-teksten schrijven voor het web doe je net ietsje anders dan schrijven voor op papier. Toch zijn webteksten voor 99% hetzelfde als de papieren variant. Ze moeten bijvoorbeeld:

 • Makkelijk weglezen en interessant zijn
 • Waar mogelijk inspelen op emoties
 • Concreet zijn en voorbeelden geven
 • Hun doel bereiken (verkopen, overtuigen, tot denken zetten)
 • En natuurlijk foutloos zijn.

Deze gelijkenis is omdat dit soort teksten in de eerste plaats ook voor mensen van vlees en bloed zijn geschreven, en niet voor zoekmachines. Google kan steeds beter een goede tekst onderscheiden van eentje die enkel is geschreven om bovenaan in de resultaten te komen. Zo kon je vroeger je hele pagina volspammen met zoekwoorden. Tegenwoordig moet je gewoon kwaliteit leveren.

Toch zijn er nog steeds wel bepaalde technieken die je kunt toepassen om te scoren. Zo is het belangrijk om te focussen op een bepaald zoekwoord en dit in combinatie met enkele andere woorden een paar keer strategisch te verwerken in de tekst. Daarnaast moet je de tekst ‘scanbaar’ maken: zowel je lezers als Google moeten in een enkele oogopslag kunnen vinden wat ze zoeken.

Long tail keywords

Ik maak gebruik van speciale software om een zoekwoordenonderzoek te doen. Zo bepaal ik welke zoekwoorden interessant zijn om te gebruiken bij een onderwerp en welke niet. Meestal zijn dit zogenaamde ‘long tail keywords’: wat langere zoekwoorden die heel specifiek zijn.

Het gebruik hiervan heeft twee voordelen. Ten eerste kun je de tekst zo heel specifiek aan de wensen van je bezoekers laten aansluiten. Wie op zoek is naar een tweedehands Volvo XC90 zal blijer worden van een pagina over tweedehands Volvo XC90 auto’s dan van een pagina die over alle soorten auto’s gaat.

Ten tweede heb je met deze zoektermen een grotere kans om hoog te scoren, omdat er minder concurrentie op is. Op ‘auto’ wordt meer dan 60.000 keer gezocht per maand, maar de concurrentie is moordend. Zonder minstens een miljoen backlinks kom je hiervoor nooit op de eerste 5 pagina’s van de zoekresultaten (top 50). Dan krijg je dus 0 traffic. ‘Tweedehands Volvo XC90’ wordt slechts zo’n 200 – 300 keer gezocht, maar hiervoor kun je waarschijnlijk vrij makkelijk in de top 10 komen, zodat je kunt rekenen op 10 – 50 bezoekers per maand. Een stuk beter toch?

Waarom zou ik een copywriter of tekstschrijver inhuren om een SEO tekst te laten schrijven?

Waarom zou je het laten doen door een copywriter? Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen redenen, maar meestal is het één van de volgende of een combinatie daarvan:

 • Je hebt moeite met schrijven en taal
 • Je hebt geen tijd of wilt er geen moeite in steken
 • Je wilt écht goede teksten die scoren

Veel van mijn opdrachtgevers zijn simpelweg te druk om zelf perfecte SEO-teksten te schrijven. Daarom besteden ze het uit aan een commercieel tekstschrijver. Anderen realiseren zich dat je jezelf geen spel- en taalfouten kunt permitteren en gewoon goede teksten nodig hebt in 2021.

Hoeveel kost zo’n zoekmachine geoptimaliseerde tekst?

Ik ga je zo direct vertellen hoeveel een SEO-tekst bij mij kost. Maar eerst wil ik iets vertellen over de waarde van een goede tekst. Want wist je dat gemiddeld 55% van alle traffic naar de eerste drie zoekresultaten gaat? Dat de eerste pagina twee keer zoveel traffic krijgt als de tweede, ongeveer tien keer zoveel als de nummer tien en dat vrijwel niemand verder kijkt dan de tweede pagina?

Dit vertaalt zich makkelijk in bezoekers (en in klanten). Stel dat er op je zoekwoord 1000 keer per maand gezocht wordt en dat je gemiddeld een euro verdient per bezoeker. Als je dan op nummer 1 staat, verdien je 300 euro per maand. Sta je op plek 10, dan verdien je 270 euro minder: 30 euro.

Betekent dit dat ik 270 euro per maand vraag voor zo’n tekst? Nee joh! Ben je gek? Ik reken vaste prijzen voor een tekst en als je hem hebt, mag je hem houden en zijn alle rechten voor jou (of je bedrijf).

Dit zijn mijn prijzen voor SEO-teksten:

Aantal woordenPrijs (vanaf)
350 – 400€54,-
500€69,-
1000€129,-
1500€189,-
2000€249,-

 

Alle prijzen zijn inclusief gratis zoekwoordenonderzoek en exclusief btw

Bij meerdere teksten (vanaf 5) maak ik graag een projectprijs (met korting) voor je. Ook op vaste basis kunnen we werken voor een scherper tarief.

Prijzen zijn vanaf: bij meer ingewikkelde onderwerpen of salespagina’s met een hoge concurrentie is extra onderzoek nodig. Ook zal ik in sommige gevallen een interview met je afnemen. Dit bespreken we uiteraard allemaal voordat ik begin.

Direct SEO teksten laten schrijven door een professionele copywriter in Haarlem

Wil je dat ik aan de slag ga en wil je door mij je SEO teksten laten schrijven? Neem dan contact op via 06 28 20 64 10 of stuur me hier een berichtje. Als je me het adres van je website geeft ga ik direct voor je aan de slag en kijk ik waar jouw kansen op meer bezoekers liggen. Vervolgens neem ik contact op en bespreken we, al dan niet onder het genot van verse koffie, de opdracht. Dit kan in Haarlem, maar ook ergens in de buurt (Amsterdam, Leiden, Utrecht, Rotterdam) Graag tot snel!

De teksten die Roy schrijft zijn werkelijk uniek en scoren altijd hoge posities in zoekmachines. Bovendien, zijn de teksten met de ziel geschreven, heel aantrekkelijk en interessant om te lezen.

Ihor Sytko, East European Provider