Blogs laten schrijven

Wil je blogs laten schrijven door een freelance tekstschrijver uit Haarlem? Goed idee! Blogberichten zijn een geweldige manier om je merk te versterken, klanten te binden en meer traffic te genereren op je website. Als ervaren online copywriter en tekstschrijver neem ik je dit werkje graag uit handen.

Lees meer over het nut van bloggen, waarom je het zou uitbesteden, waarom je het mij moet laten doen en wat dat grapje gaat kosten. Of neem direct contact op en ik garandeer:

  • Een leuke, boeiende blog die aansluit bij je doelgroep
  • Meer bezoekers op je website
  • Meer conversies en meer leads
  • Gratis zoekwoordenonderzoek (voor de SEO)

Waarom blogs op je website?

Door blogs te schrijven laat je zien dat je website leeft en dat je bedrijf meer is dan een KvK-nummer. De stem die doorklinkt in je blogs schept namelijk vertrouwen. Dat zal ervoor zorgen dat klanten je merk en je bedrijf meer gaan waarderen, wat zal leiden tot meer omzet.

Je moet je blogartikelen dan ook zien als een soort online vitrine. Als je het stof door het glas heen ziet liggen op de uit elkaar vallende paspoppen met mode aan van twee jaar terug, ga je niet graag de winkel binnen. Zo is het ook met je website. Door bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks een blog toe te voegen, laat je zien dat je up-to-date bent en je bedrijf zich aan het ontwikkelen is.

Een andere manier om je vertrouwen te verhogen is het delen van expertise. Ook daar zijn blogs perfect voor. Vertel als automonteur bijvoorbeeld alles over de werking van een brandstofpomp, of als hardloopcoach alles over de goede manier van ademhalen. Mensen doen graag zaken met mensen met verstand van zaken!

Ook kun je de klantenservice ontlasten door in blogs veel gestelde vragen te beantwoorden. En last but not least: SEO-blogging is waarschijnlijk de meest effectieve marketingstrategie van het moment!

Blogs en SEO

Veel mensen googelen om iets te kopen (ze typen bijvoorbeeld ‘schoenen kopen’), maar nog veel meer mensen googelen om informatie te vinden (‘wat zijn de kledingtrends van dit jaar?’). Met de algemene SEO-teksten haal je die eerste groep binnen. Met blogs die tweede, veel grotere groep.

Daarom zijn SEO-blogs (zoekmachine geoptimaliseerde blogs) dé perfecte manier om meer traffic te genereren op je website. Er zijn oneindig veel onderwerpen te verzinnen die relevant zijn voor jouw business en dus ook oneindig veel blogs te schrijven die bezoekers binnenhalen.

Daarnaast is de zogenaamde ‘bounce-rate’ (het percentage mensen dat meteen weer weg klikt) veel lager bij blogs dan bij andere pagina’s. Blogs zijn interessant, waardoor mensen blijven lezen. En dit is weer goed voor je ‘site authority’, waardoor ook je andere pagina’s een boost zullen krijgen in Google.

Waarom het bloggen uitbesteden aan een tekstschrijver?

Waarom zou je een tekstschrijver of een copywriter je blogartikelen laten schrijven? Daar zijn natuurlijk verschillende redenen voor, maar meestal is het één van de volgende of een combinatie daarvan:

  • Je hebt moeite met schrijven en kunt moeilijk onderwerpen verzinnen
  • Je hebt het te druk met andere dingen
  • Je wilt blogs die heel goed geschreven zijn

Meestal steken mijn opdrachtgevers hun tijd liever in de dingen waar ze goed in zijn en waarmee ze zelf optimaal van waarde zijn voor hun bedrijf. Daarom besteden ze het schrijven van blogs uit aan een specialist. Ze zien het als een investering, één die zichzelf vanzelf terugbetaalt.

Een andere belangrijke reden om een copywriter in te schakelen en het niet zelf te doen is de afstand die de ander heeft tot jouw business. Zelf ken je jouw producten en diensten zo goed, dat het soms lastig kan zijn om nog te zien wat uniek en bijzonder is. Een buitenstaander heeft een frisse blik. Hij kan veel makkelijker omschrijven wat jouw bedrijf uniek maakt en dit ook zo presenteren aan het grote publiek.

Waarom zou je blogberichten door mij laten schrijven?

Goede vraag. Hier heb ik even geen woorden voor, wel een plaatje:

Met mijn blogs en een goede blogstrategie kun je dus binnen een jaar van 2000 tot 27.000 bezoekers op je website per maand gaan. Dat is best lekker!

Zo schrijf ik blogs voor je

Als je mij vraagt om een of meerdere blogs te schrijven, dan gaan we stap voor stap te werk. Dit gaat ongeveer op de volgende manier.

Vrijblijvende kennismaking

We kunnen bellen, skypen, mailen of gewoon ergens in de buurt van Haarlem (Amsterdam is om de hoek) koffie gaan drinken. Jij vertelt iets over jezelf, je bedrijf en wat je precies van me verwacht. En ik heb ook de gelegenheid om me nader voor te stellen.

Onderzoek in het onderwerp

Ergens iets over schrijven gaat een stuk fijner als je er ook iets vanaf weet. Van sommige dingen, zoals voetbal, filosofie, autotechniek, (elektrische) fietsen, bodyboarden, schaken, vissen en op vakantie gaan heb ik superveel verstand. Daar schrijf ik blind over. Over andere onderwerpen heb ik wat meer informatie nodig. Afhankelijk van de situatie kunnen we dit op verschillende manieren doen:

  • Je stuurt me een briefing met alles wat ik moet weten
  • Ik neem een interview bij je af
  • Je laat mij zelf informatie zoeken

In de praktijk zal deze researchfase trouwens een combinatie van bovengenoemde drie zijn: tijdens ons gesprek geef je mij een indruk van wat je wilt, dit vul je aan in een briefing en de gaatjes vul ik op met eigen onderzoek.

Oplevering concept

Binnen twee weken (of als je haast hebt nóg sneller) krijg je van mij een mailtje met de conceptversie van je blog in een Word-bestand. Ik ga er vanuit dat deze voldoet aan wat je voor ogen had, maar het kan natuurlijk gebeuren dat je toch dingen anders wilt. Daarom krijg je de gelegenheid tot commentaar, waarna ik binnen drie dagen alle gewenste aanpassingen gratis doorvoer.

Je krijgt de eindversie

Als alle aanpassingen zijn verwerkt krijg je de eindversie van de blog in je mailbox. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is hem online zetten en de bezoekers te zien binnenstromen. Weet je niet goed hoe je dit doet? Dan kan ik je daar ook bij helpen!

Blog laten schrijven kosten

Ik werk met vaste tarieven per blogtekst. Zo weet je waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

Aantal woordenPrijs (vanaf)
350 – 400€54,-
500€69,-
1000€129,-
1500€189,-
2000€249,-
2500€309,-

 

Alle tarieven zijn inclusief gratis zoekwoordenonderzoek

Bij meerdere blogteksten (vanaf 5) maak ik graag een projectprijs (met korting) voor je. Ook op vaste basis kunnen we werken voor een scherper tarief.

Direct je blogs laten schrijven door een professionele blogger in Haarlem

Wil je ook de meest interessante blogs, meer bezoekers op je website en een sterker merk? Neem dan nu contact op om je blogs te laten schrijven door mij. Bel me simpelweg op 06 28 20 64 10 of stuur me hier een berichtje. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op (doordeweeks meestal binnen een uur). Graag tot snel!